(recept
si oblíbilo 75 návštěvníků)
*Domácí kaiserky - houstičky*
Potřebné ingredience
20 dkg hladké mouky, 20 dkg celozrnné ( Kaufland 13 Kč), kvasnice - stačí půlka, 200-250 ml vlažného mléka, asi lžička soli, trochu cukru do kvásku, 100 ml oleje, libovolná semínka na posyp.
Postup přípravy
Recept je pro domácí pekárnu, ale já tuhle várku dělala ručně a nechala kynout na topení. Udělat kvásek. Mouky smíchat s mlékem, kváskem, olejem, solí. Nechat vykynout na teplém místě. Poté tvořit bochánky a nahoře naříznout bud do hvězdičky nebo kříže ostrým nožem nebo žiletkou. Potřít rozšlehaným vejcem a sypat semínky podle chuti - mák, sezam, slunečnice, dýně :o) Peču asi 20 minut při 180 st. Prostě dozlatova.
,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kykča2
(upraveno)
8. 3. 2015, 19:18
jsou naprosto uzasne skoda ze nevim jak jsem vlozit sve foto dekuji a budu delat uz pořád
Anturka
(upraveno)
25. 1. 2014, 10:54
taky jsem je zkoušela jsou dobré ale jsou uplně jiné nemají takovou barvu jak na obrázku
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 1. 2014, 17:48
koblizek63
(upraveno)
22. 1. 2014, 16:26
dík za recept
laskonka333
(upraveno)
19. 1. 2014, 7:19
úúúúúúžasnéééé
PetraRol
(upraveno)
18. 1. 2014, 23:31
Vypadají moc pěkně
cihelinka
(upraveno)
18. 1. 2014, 22:59
moc moc děkuji za receptík, kaiserky jsou úžasné-jen jsem neměla žitnou mouku, tak jsem dala chlebovou http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4528112 ukládám si mezi oblíbené a určitě budu dělat častěji
pitruska82
(upraveno)
28. 1. 2014, 12:27
@cihelinka
Evi, děkuji za vyzkoušení
anaba
(upraveno)
1. 11. 2013, 21:02
ježíš,ty vypadají luxusně..co nejdříve je musím vyzkoušet
cernyandel
(upraveno)
1. 11. 2013, 19:57
jsou dobre
jaevelina
(upraveno)
10. 2. 2012, 9:11
prosím prosím, chtěla jsem se zeptat ta celozrnná mouka je jaká, žitná nebo pšeničná ve Vašich houstičkách?
Kamis1
(upraveno)
18. 1. 2012, 11:26
Dáváte kvasnice sušené?
pitruska82
(upraveno)
6. 2. 2012, 10:37
@Kamis1
Kami, asi pozdě - ale dávám zásadně čerstvé - do všeho. Se sušenými se nekamarádím
jagida
(upraveno)
10. 10. 2011, 20:09
Dnes jsem pekla houstičky jsou opravdu moc dobré a krásně měkoučké. Jen se ani trochu nepodobají těm vašim vůbec nevím čím to je. Vaše houstičky vypadají jako s krámu. Chci se zeptat,jestli mají mít také chuť jako kupovaná houska nebo jestli mají svoji specifickou chuť? Mě totiž přijde,že jsem z vašeho báječného receptu vytvořila něco úplně jiného Marie
pitruska82
(upraveno)
4. 1. 2012, 15:45
@jagida
Maji, omlouvám se za velmi pozdní reakci, moc sem nanakukuji Dlužím odpověd - pokud se ještě dobře pamatuju, co jsem je pekla, tak nebyly uplně jako ty z obchodu, chutnaly trošku jinak, ale chutnaly A hlavní je, že vám chutnají, je jedno, že vypadají jinak, na to se vyprdněte
Jana974
(upraveno)
22. 6. 2010, 19:13
Dnes jsem je podle Vás pekla a jsou mňamóóózní Díky za receptík
pitruska82
(upraveno)
29. 6. 2010, 20:09
@Jana974
Za málo Jsem ráda, že se hodil
lenkinka
(upraveno)
28. 2. 2010, 13:40
naprosto vynikající
pitruska82
(upraveno)
2. 3. 2010, 9:45
@lenkinka
Těší mě, že vám chutná, Leni
lenkinka
(upraveno)
7. 3. 2010, 10:34
@pitruska82
Ilonáček
(upraveno)
25. 2. 2010, 11:29
zanetkaR
(upraveno)
24. 2. 2010, 16:41
vypadají opravdu lákavě
kulicka1
(upraveno)
24. 2. 2010, 16:35
Peti,hned ráno se na ně vrhnu,
Evelyn123
(upraveno)
24. 2. 2010, 12:41
Už se těším až je upeču, mám doma málo celozrnné, tak se musí koupit. Petro, díky za recept, vyjde to podstatně levněji než kupované a taky víme co v nich opravdu je
pitruska82
(upraveno)
24. 2. 2010, 12:48
@Evelyn123
Evi, jsem ráda, že jsem dala tip Ať vám chutnají